Fii voluntar! Comunitatea se dezvoltă dacă te implici!

Cu sprijinul oferit de către Ministerul Tineretului și Sportului, Asociația SEMA poate implementa cu succes pe perioada 16.08.2015-30.08.2015, proiectul ”Fii voluntar! Comunitatea se dezvoltă dacă te implici!”, proiect care va aduce în atenţie activitatea de voluntariat care pune în practică valorile europene ale solidarităţii, toleranţei şi diversităţii, aducând beneficii atât persoanelor care se implică voluntar, cât şi comunităţilor în care aceştia trăiesc.

În acest context european, un astfel de proiect de implicare a tinerilor în activităţile de voluntariat din România devine tot mai important, beneficiile unu astfel de proiect devenind tot vizibile şi mai atractive pentru societatea româneasca. Dincolo de această imagine pozitivă, de evoluţia acestui concept, există hibe în ceea ce priveşte voluntariatul în România, în special în cauzele sociale, de aceea acesta trebuind încurajat de la nivel local. Printr-un astfel de proiect se responsabilizează, dar și educă tinerii de la nivel local cu privire la activitățile de voluntariat.

În cadrul proiectului se va organiza pe data de 21-08-2015, workshop-ul cu tema „Acțiunea ta reprezintă comunitatea ta!” în care vor fi implicaţi atât reprezentanţi ai ONG urilor cu profil social, dar şi figuri marcante din comunitatea locală si natională. În cadrul acestui workshop vor fi expuse problemele sociale ale comunităţii locale şi deci posibilitatea implicării tinerilor în activităţile de voluntariat.

Una dintre activităție importante din cadrul proiectuluicu rol în sensibilizarea și motivarea implicării tinerilor în activități de voluntariat, presupune deplasarea la anumite centre, cămine, ce are ca scop sprijinirea persoanelor cu nevoi.

Conferința cu titlul „Voluntariatul în rândul tinerilor” se va desfășura în decursul a două zile, perioada 23-24 August. Personalitati ale comunitatii constantene, lideri de opinie, reprezentanti ai mediului academic si administrative, speakeri si traineri de prestigiu vor prezenta avantajele implicării în acțiuni de voluntariat și importanța crucială a acestor acțiuni în procesul de dezvoltare a oricărei comunități.

Rezultatele pe care le anticipăm sunt de a stimula implicarea activă a 100 de tineri în activități de voluntariat pe perioada proiectului și de a sensibiliza alți 6000 de tineri cu ajutorul materialelor pe care le vom dezvolta în cadrul proiectului.