Despre noi

Scopul Asociatiei SEMA este de a crea premisele dezvoltarii pentru tineri si cu ajutorul tinerilor a unei societati in care dezvoltarea economica si protejarea mediului inconjurator sa se afle intr-un echilibru sustenabil, capabil sa ofere beneficiile asteptate. Acest deziderat este atins de catre organizatia noastra prin elaborarea de proiecte si programe, cu o larga de aplicabilitate, in care sunt implicati tineri cu varste cuprinse intre 14-35 de ani.

SEMA a organizat, incepand din 2011, 6 evenimente/proiecte pentru educarea si constientizarea tinerilor in sensul implicarii lor in actiuni de protectie a mediului inconjurator. Cel mai important proiect al asociatiei noastra a fost organizat in perioada 28.03.2014-30.03.2014, in cadrul caruia au avut loc consultările ONG-urilor cu societatea civila din Europa şi Asia Centrală, discutii tete-a-tete parte a Conferinţei Regionale pentru Europa (ERC) a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO). SEMA a organizat cu succes acest eveniment, cu sprijinul a 35 de voluntari, membri ai organizatiei noastre.

De asemenea, SEMA a organizat alaturi de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale cea de-a 29-a Conferinţă Regională pentru Europa (ERC) a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) şi lucrările celei de a 38-a sesiuni a Comisiei Europene pentru Agricultură a FAO (ECA).

In plus, alaturi de Ministerul Mediului, prin protocolul de colaborare incheiat, Asociatia SEMA a organizat numeroase evenimente pentru educarea, constientizarea si implicarea tinerilor in directia protejarii mediului inconjurator.