FAO

În perioada 29 Martie – 5 Aprilie 2014, au avut loc în București evenimentele FAO (Organizaţia pentru Agricultură şi Alimentaţie a Naţiunilor Unite). România a fost pentru prima dată gazdă în anul 1976 iar după 38 de ani, Organizaţia pentru Agricultură şi Alimentaţie a Naţiunilor Unite s-a întors la București pentru a susține cea de-a 29-a Conferință Regională FAO pentru Europa (ERC) și cea de-a 38-a sesiune a Comisiei Europene pentru Agricultură (ECA). Aceste evenimente se organizează o dată la doi ani în diferite țări ale Europei și Asiei Centrale având ca scop eliminarea foametei pe scară mondială și îmbunătățirea alimentației, prin coordonarea activităților guvernelor în domeniul agriculturii, silviculturii și în industria piscicolă. De asemenea FAO vine în sprijinul țărilor prin programe de cercetare, specializare, dezvoltare și aplicații practice și acordă ajutor în cazuri de dezastru.

Asociația SEMA a organizat în perioada 29 – 31 Martie 2014 evenimentul în cadrul căruia au avut loc consultările ONG-urilor cu societatea civilă din Europa și Asia Centrală, discuții tete-a-tete parte a Conferinţei Regionale pentru Europa (ERC) a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO). SEMA a organizat cu succes acest eveniment, cu sprijinul a 35 de voluntari, membri ai organizației noastre. De asemenea, SEMA a organizat alături de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale cea de-a 29-a Conferinţă Regională pentru Europa (ERC) a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) şi lucrările celei de-a 38-a sesiuni a Comisiei Europene pentru Agricultură a FAO (ECA).

Pe durata sesiunii de la Bucureşti, problema risipei de alimente şi a deşeurilor alimentare a fost un subiect central al agendei. Informaţiile prezentate ţărilor membre vor ameliora înţelegerea cauzelor ce conduc la pierderea produselor alimentare în regiune. Rezultate preliminare arată faptul că principalul motiv în producerea deşeurilor alimentare sunt consumatorii care cumpără produse alimentare cu termen de valabilitate mare. Acest lucru conduce la o creştere a mărfii nevândute şi astfel la alimente irosite care ar fi fost de altfel perfect comestibile. Multe campanii de sensibilizare pentru reducerea risipei alimentare în aceste ţări au fost lansate pentru a aborda condiţiile locale specifice, care contribuie la risipa de alimente.

Raportul celei de-a 29-a Conferinte Regionale pentru Europa a FAO

Thank You Note FAO